Fugemontør

FUGEMONTØR

UDDANNELSEN

Der er fugearbejde alle vegne, og netop derfor er der også fuld fart på fugebranchen, hvor efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft stadig stiger.

Som fugemontør arbejder man med fugning og forsegling med fleksible fugematerialer ved opførelse af nybyggeri og -anlæg samt renovering af ældre boliger og erhvervsbyggeri. Der er også arbejdsopgaver inden for en række specialområder såsom skibsdæk, vejbaner, siloer og tanke, sterile arbejdsområder og fødevarevirksomheder etc.

Se filmen om Lars. Han er fugemontør.
Lars Fugemontoer2

En almindelig arbejdsdag

Jobbet som fugemontør er ret frit. Du planlægger selv din dag ud fra dine opgaver og kan opleve mange forskellige arbejdspladser i løbet af en arbejdsuge. Den ene dag skal du fuge fliser i et badeværelse, den næste dag skal der fuges døre og vinduer, mens tredjedagen kan byde på fugearbejde i et nyt køkken.

Hvad lærer du på uddannelsen?

På uddannelsen lærer du om, hvordan fugerne præsenterer sig bedst i det færdige byggeri. Du lærer om valg af materialer alt efter hvad opgaven er. Du bliver klogere på håndtering af fugeaffald og hvilke fugeteknikker, der skal bruges i forskellige rum. Arbejde med fleksible fugematerialer er omfattet af myndighedsregler om sikring af sundheds-, miljø- og arbejdsmiljøforhold og indbefatter særlige kvalifikationskrav som forudsætning for udførelse af arbejdet. Du får altså en central rolle i byggeriet som eksperten, der står for at tætne og skabe sammenhæng mellem elementer i bebyggelsen.

B U

PRAKTISK INFO

Varighed

Uddannelsen varer 1,5 år og er opbygget, så medarbejderen skiftevis deltager i kurser på uddannelsesstedet og arbejder i den virksomhed, der er indgået uddannelseskontrakt med.

Fugemontøruddannelsen er etableret af 3F og Dansk Industri.

Skoler

Fugemontøruddannelsen tages på Learnmark i Horsens.

Læs mere om uddannelsen på Learnmarks hjemmeside.

Bliv en dygtigere udgave af dig selv

Arbejde inden for byggeriet udvikler sig konstant. Derfor er det vigtigt at kunne stille sig selv i en stærkere position på arbejdspladsen. Derfor handler det om at gøre det ordentligt.

Uddannelse er vejen til et en stærkere arbejdsplads og et bæredygtigt Danmark. Så hvis du ønsker at blive bedre og samtidig få et netværk med andre, der arbejder i din branche, så tag en uddannelse som maskinfører.

Tonen i branchen

Skou-gruppen har et mål om 25 % kvindelige lærlinge.

Ejerleder: Vi må gå foran.
Læs mere

Øget optag af kvinder på de byggetekniske uddannelser

Boss Ladies har en strategi.
Læs mere

Myter og fordomme i byggebranchen

- og hvordan der arbejdes med at nedbryde dem.
Læs mere

Sådan gør du

Hvis du er interesseret i at få en uddannelse som fugemontør, så skal du have en aftale med en virksomhed. Tag fat i Byggeriets Uddannelser, som kan hjælpe dig med at skabe kontakt til en virksomhed i dit område.

Kom i kontakt med os