Nedriver

NEDRIVER

UDDANNELSEN

Nedriverbranchen har udviklet sig til et højt specialiseret område, der er underlagt love og regler inden for farlige stoffer, arbejdsmiljø, affaldssortering mv.

Branchen kræver derfor kvalificerede medarbejdere med kompetencer inden for bygningskonstruktioner, sikkerhed, materialelære, miljøforhold, maskin- og værktøjsbetjening.

Se filmen om Martin. Han er nedriver.
Martin Nedriver1 (1)

En almindelig arbejdsdag

Du er med i forarbejdet, når ældre bygninger skal sættes i stand. Du kommer til at lære, hvordan materialer bliver brudt ned, sorteret og genanvendt, så bebyggelse bliver revet ned på en bæredygtig og effektiv måde. Du lærer også, hvordan du forebygger uheld på byggepladsen, og hvordan du udfører krævende nedrivninger fx i ustabile bygninger, der har været ramt af brand. 

Hvad lærer du på uddannelsen?

Uddannelsen til nedriver giver dig en grundig, alsidig viden og praktiske færdigheder. Som uddannet nedriver er du i stand til at udføre forsvarligt nedrivningsarbejde i forhold til dig selv og dine omgivelser. Det er vigtigt, at sikkerheden er på plads og gældende regler følges. Der undervises i hovedområder som bygningskonstruktioner, sikkerhed, materialelære, miljøforhold, maskinbetjening og værktøjers betjening.

B U
Selvom mange har arbejdet i branchen i mange år, så får de en større forståelse for faget, når de tager en uddannelse. Og så får man også en bedre medarbejder tilbage, både på evner og motivation.
Klaus Kallesøe, JCN Bolig

PRAKTISK INFO

Varighed

Uddannelsen varer 1½ år og er opbygget, så medarbejderen skiftevis deltager i kurser på uddannelsesstedet og arbejder i den virksomhed, der er indgået uddannelseskontrakt med.

Nedriveruddannelsen er etableret af 3F og Dansk Industri.

Skoler

Nedriveruddannelsen tages på Learnmark i Horsens.

Læs mere om uddannelsen på Learnmarks hjemmeside.

Bliv en dygtigere udgave af dig selv

Arbejde inden for byggeriet udvikler sig konstant. Derfor er det vigtigt at kunne stille sig selv i en stærkere position på arbejdspladsen. Derfor handler det om at gøre det ordentligt.

Uddannelse er vejen til et en stærkere arbejdsplads og et bæredygtigt Danmark. Så hvis du ønsker at blive bedre og samtidig få et netværk med andre, der arbejder i din branche, så tag en uddannelse som maskinfører.

Tonen i branchen

Skou-gruppen har et mål om 25 % kvindelige lærlinge.

Ejerleder: Vi må gå foran.
Læs mere

Øget optag af kvinder på de byggetekniske uddannelser

Boss Ladies har en strategi.
Læs mere

Myter og fordomme i byggebranchen

- og hvordan der arbejdes med at nedbryde dem.
Læs mere

Sådan gør du

Hvis du er interesseret i at få en uddannelse som nedriver, så skal du have en aftale med en virksomhed. Tag fat i Byggeriets Uddannelser, som kan hjælpe dig med at skabe kontakt til en virksomhed i dit område.

Kom i kontakt med os